CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim - Personal pictureLilySlim Weight loss tickers

Sarah JM @ Miss KuNyot

Sarah JM @ Miss KuNyot

Saturday, August 21, 2010

Sayu..hati ini makin sayu

Ramai penghuni2 kat kolej nie balik time weekend...tapi kite nie xleh balik...risaukan ke asemen,thesis,test,bla2.......


Sayu... hati ini makin sayup
Rindu... terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Mengajak ku pulang ke desa
Di hari bahagia hari raya


Rindu kat bapak, x sabar nk buke pose ngn bapak kite. Bapak kite ckp kalo bz xpela,xyah la balik...nk raya t balik la...huhu sporting giler kan bapak kite nie..


Rindu juga kat arwah mak. Bebelan nyer sgt sedap tok didengari. Huhu kalo la mak ada lagi, mesti seronok, leh dgr bhsa banjar. Kalo bapak kurg ckp banjar ckit. Al-Fatihah buat mak ku yg tercinta.


Duhai ayah bonda ampunkan anakanda


Sempena nak sambut Hari Raya Aidilfitri nie, saya ingin memohon maaf kpd bapak yg tercinta, arwah mak, mak cik(mak tiri), kak long n family, kak ngah n family, kak de n family, kak anjang, kak andak n family, abg tunggal ku yg satu, adik ku aminah, adik bongsu ku yg plg ku sygi mardhiah.....semoga raya kali ini kite dpt berkumpul bersama..

Tuesday, August 17, 2010

Demam oh Demam

Pada suatu hari iaitu Jumaat petang, Cik A pergi ke pasar menaiki motor bersama adik lelaki nyer. Tibe2 hujan turun dgn lebatnyer. Sebelum mereka pergi, Cik A sempat bertya pd sy, adakah patut die x pegi sebab die sudah berjnji pd adik nyer. Akhirnyer, mereka pun pergi juga. Nak dijadikan ceritanyer, Cik A pun demam malam tu sampai la sekrg. Dh nk dekat 5 hari tau. Demam Cik A nie kejap surut dan kejap panas balik.

Tuan punya blog nie plk, x habis2 batuk berK----.......hmmm dh dua hari penin2 sampi x pegi kls satu hari. Sekrg nie musim demam. Rasanyer sistem imun saya nie dh x kebal kot. Yela setiap hari msti sy ada bersin. Kalo dulu nk bersin nie punyala susah...aigoo aigoo huhuhu

Harap2 rumet sy yg lg sorg iaitu Cik SC@W x berjangkit la yea.

Kesimpulannyer...jdla seorg akak or abg or adik yg baik terhadap family sendiri. Tgok spt Cik A yg sanggup berhujan demi janji pergi pasar malam pd adiknyer yg tercinta.

Semoga Cepat Sembuh Cik A...ahakkkzzzsss

Saturday, August 7, 2010

Maamin Si Penipu yg Comei...

Maamin maamin....hai napelah kamu nie...len kali kalo nk kek ckp jela nak...nie tak....haisshhhhhhh

Al-kisahnyer begini...bulan 5 haritu sy kene g CHINA...integrasi project fakulti punya...so bbrp bulan sblm tu, sy terpksa berjimat duit...bufday maamin plk bulan 3...so oleh krna sy nk jimat duit...maka sy smbut bday die dgn tepung, telur ngn air...

Then, sy jnji pd die nk beli kek lepas sy blk dr CHINA....maka kami pun kuar la date smbil nk sambut bday die ngn kek...malangnyer~~~~~~~~

Maamin kata die x suke kek..sy pun rs mcm nk merajuk time tu...pastu die kata die nk ais krim je...sy pun blnja la aiskrim mcdonald...

Baru2 nie bday Yan kosmate sy...time tu la kantoi mamat nie tipu sy...die kata nk kek Yan jgk..sy pelik la...hrtu kata x suke kek tp nie tibe2 minat kek...bagi luku sebijik br tau ha...hohohoho...

So, 6 Ogos 2010...kami pun pegi la OU...tgok wayang plus smbut bday KEK die tu.....mkn kek Secret Recipe...mhl tu..sekali seumur hidup je sy mmpu blnja mcm nie..

To Maamin...pasnie jgn menipu n berahsia ok...derrr....

ok..off

Friday, August 6, 2010

Thesis oh Thesis...

ok kejap lg kite nk search topic thesis kite..hmmm kene relatekan ngn real estate la plk..cmna nie...adoyaiii nie dh nk msuk week 5...kene hntr research proposal week 7...hmmmm

Ya Allah Ya Tuhanku...berilah hamba mu ini cahaya yg terg tok dpt mencari tajuk thesis nie...Amin....

Weekend yg lepas kite balik umah kak long...kite beli coklat tok anak2 buah kite...nnti nak cari masa tok balik umah akak ke3 pulak..rindu kat mysarah, nina n pijul....

ok...time to off..salam