CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim - Personal pictureLilySlim Weight loss tickers

Sarah JM @ Miss KuNyot

Sarah JM @ Miss KuNyot

Saturday, October 29, 2011

Anak2mu Anak2ku Jua...





KATA HIKMAT ANAK

Anak adalah untuk zaman yang akan datang,bukan untuk zaman kita.Salahlah pendidikan orang tua yang hendak memperbuat anaknya seperti mereka juga. ( Hamka).

Peliharalah anak-anakmu dan perbaikilah budi pekerti mereka.Sesungguhnya anak-anak itu adalah hadiah Allah kepadamu. ( maksud hadis ).

Apabila mati seseorang anak Adam, terputuslah amalannya kecuali tiga perkara,sedekah jariah,ilmu yang diambil orang manfaatnya dan anak yang soleh mendoakannya.

( Maksud hadis ).

Anak yang ditinggalkan ayah jarang yang tidak luka jiwanya sampai besar. (pepatah Melayu).

Sewaktu kecil anak-anak lelaki menjadi perhiasan mata kerana lucunya,kerana dia tupuan harapan,maka setelah dia besar, dia menjadi kebanggaan kerana kejayaan hidupnya. ( Hamka).

Ikhlas dan sejati akan bertemu di dalam senyuman anak kecil,senyum yang sebenarnya senyum,senyum yang tidak disertai apa-apa. ( Hamka ).

Salam..gmbr ngn 2 org kanak2 tu diambil wktu raptai konvo di Arkib Negara. Yg laki nmnya Syed Safuan dan yg perempuan nmnya Eleesya. Comel kan diorg..



Gmbr di ats plk bersm ngn guru tadika nmnya Cikgu Laily..Sy panggil die Kak Lily...sy x ajr budk2 tadika tau..sy ajr bdk2 taska je...




Nie plk wktu pergi beli tiket sekali pergi MidValley ngn cikgu2 taska yg jgk br msuk slps sy masuk..hehe...yg pki shawl cheetah nie plg muda...shawl tu kepunyaan sy..die pinjam je hahaha


Oklah...tu je nk citer...xde gmbr lg so x sdp nk story2 kt cni...apa yg pasti sy seronok keje jd Guru Taska nie...biarla xkene ngn kos yg sy bljr..biarla gaji murah pun...asal sy happy dan bahagia...


SALAM

Wednesday, October 5, 2011

Saya Dah Grad!!!!!!!!!!!



5/10/2011 - MY GRADUATION DAY


Setlh setahun beljr di Pusat Asasi Sains Universiti Malaya (PASUM) dan 3 thn bljr kos Pengurusan Harta Tanah (EM)...hari ini, 5/10/2011 merangkap bday abang sy, sy telah graduate...yea yeayyyyy...


x perlu citer pnjg2...apa yg pasti sy gembira sebb family sy dtg,kwn2 sy dtg, dan yg teristimewa, sang kekasih pun dtg...huhu...


Gmbr2 konvo abg sy x upload lg..ini adalah dua tiga gmbr yg dr npon...jom tgok...yea yea Sarah JM@Miss Kunyot konvo


Gmbr di ats bersm RUMET tercinta selama 3 tahun....Akmal Syahirah Abdullah



Ini kakak2 sy dan ank2 mereka



Ini abg ipar sy yg ke3

Thursday, August 4, 2011

Hari Terakhir di Tempat Praktikal----yeaaaaahh

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Dah lama x update blog nie kan...tah ada ke tidak org yg bc..ntah la..harini 5 Ogos dan 5 hr jgkla kite tgh berpuasa kan...mgu pertama puasa di bulan Ramadhan yg mulia niela merupakan mgu terakhir sy menjalani latihan industri.

Meh la sy citer intro ckit..sy amek degree (Estate Management)..3 tahun kat UM...kemudian kene praktikal la kan selama 3 buln tp x smpi la, 10 mgu je...Sy prktikal kat Valuation Firm iaitu di W.M. Malik & Kamaruzaman...hah!!!kat mana nie...ala dekat je ngn Masjid Jamek ngn Masjid India..nasib baik sy bukn jenis kaki shopping..kalo dak huh...hbs duit...mn xnya...nk g pjbt mmg kene lalu kwsn kedai2 nie...

Sepnjg berkerja la kan...wah mcm2 peristiwa berlaku...time wat inspection tayar pancit la kat tgh jln ry...pastu kene inspect tanah hutan la yg x seswai utk budk perempuan apatah lg sy yg msih mentah nie huhu...tp byk la experiences yg sy dpt...mmg dpt la merasa alam pekerjaan yg sebnr yg mmg realiti pun..

Harini last...sy x bg pape pun kat staff cni..yela buln pose haha..tmbh2 lg mn ada duit nk beli pape..sy bukn ank org kaya...hmmm setakat nie x dpt pape keje lg..tp sy tgh wat report/log book yg kene hntr kat fakulti...kalo x hntr hah mn leh grad 5 Oktober nie huhu...

Oklah...x tau nk tulis pe dh..ok tata semua

Assalamualaikum

Friday, July 1, 2011

Inspection Day..

Tanggal 30 June 2011..first time buat inspection utk PM...malapetaka berlaku hahahaha

Praktikal di W M Malik & Kamaruzaman di Jalan Melayu (lebih dikenali Jalan Masjid India) sgtlah bezshhhh huhu..3 mgu pertama sy ditempatkan di dept Valuation...3 mgu selpsnya di dept PM (Property Management)...4 mgu lg akan berada di Val Dept blk la...Skrg nie baru 2 mgu kt PM...

Semlm la kan...pegi la inspect Segi College kat South City Plaza, Seri Kembangan...Sy pegi bwk kete...kete sendiri plk tu...MyV Putih...hahaha tipu je..Miss Kunyot x hbs bljr lg bwk kete so xde lesen lg...kete? Lagi la xde....ngeheee

Lukman yg bwk sy g inspect..die staff kat PM nie...bhgn PM nm die x sm sgt ngn val...nama dept PM nie ha..."MALIK & KAMARUZAMAN" sahaja...seng nk menyebutnya hohoh0...ha citer ckit psl Lukman nie...umur die muda ckit...21 je...so pegi inspect ngn die

Hahaha rupa2nya tmpt yg dituju nie dekat je dgn The Mines...Teringt la ke BF yg hrtunya bwk sy dating ke sn smpi sesat2 hahaha...Sampai je kat ctu...baru sy tau rupanya2 South City Plaza tu sejenis Edu-Mall...yg mn kat dlm plaza tu ada mall ngn ada tmpt bljr...selain dr Segi College, ada lg apa tah lupa nm die...

Ok pastu kitorg pun amek gmbr dinding, tangga, motor, suis, mcm2 la...nie sume kite kene cek..kot la ada crack ke...berkarat ke..ada leakage ke..ok dh siap amek gmbr...cpt2 la nk blk sbb nya takot sgkut dgn jem roti tu....hahaha jam yg kat jln tula...

Ha nielah part malangnya malapetakanya...tgh kt jln nie tbe2 je kete berbunyi pelik...kitorg dh cuak dh...ha sudah nape plk nie...pastu elok je lampu merah...so staff nie kuar la tgok jap...rupa2nya ada x tau la paku ke apa tp rupanya mcm paku tp die bsr gedabak...hah ambik kene tayar...PaNciT.....

Dicabutnya bnda tu agak lama smpi luka tgn...mmg pancit teruk la nie..lampu dh hijau kitrg bergerak la kemudian cr tempat tok berenti sbb nk tukr tayar..try punya try x berjy tukr...sian die dh lm x wt keje berat so dh x kuat nk tukr tayar nie..terpksa la die kol kwn2 die mtk tolg...

Lps kwn die tlg tukrkn tayar...kitrg g bengkel plk baiki tayar yg dh bocor td..kenala dlm RM 30...nsib x beratus...pastu barulah blh hntr sy blk..smpi umah dlm kul 7 jgk la...hai smpi ke mlm g inspection kan...cian...itulah...x taulah benda yg mcm paku tu dibuang org kat tgh jln ke or terjatuh kat jln ke or tercabut kt tgh jln ke x tau lah...

Kalo org buang...jgnla wt cmtu lg...sian pengguna jln ry yg lain..hbs duit tau...nk baiki2 tu sume...ha tujela yg malangnya....tp hikmahnya ceh....hehehe...sy dpt tgok cmna org tukar tayar haha...oklah smpi di cni saje...

Tata..Assalamualaikum



Saturday, May 28, 2011

Sapa Nak Pi Praktikal..berdoa byk2 hehe

Bismillah...Ya Allah ya tuhanku, aku berdoa padamu agar aku lulus semua subjek dan aku juga berdoa padamu Ya Allah semoga latihan industri yg bermula esok akan ku jalani dgn mudah dan tenang..Amin


Esok 30 Mei 2011, praktikal akan bermula. Berdebar2 nie tuhan saja yg tau..Sy takot kene marah, kene buli, kene apa lg. Huhu mudah-mudahan diorg lyn sy ngn baik dan sy pun bg prestasi yg baik.


Ok lah..mcm biasa..Miss Kunyot nie mmg x suke menulis pnjg2..tapi sy akn cuba slalu wat blog walking n bg komen2..


Salam

Thursday, January 20, 2011

Alahai Malangnya

19/01/2011 - WEDNESDAY

Assalamualaikum and morning everybody. Today Miss Kunyot will try her best to write her story in English. Don't laugh if Miss Kunyot make too many mistake yea. I'm still learning brouhaha. Recently, dat wednesday is my unlucky day in my whole life time. Wat The hahaha!!! Wanna know??? Oh yeahhh...


As usual I woke up early to prayer and taking breakfast at DM (DewaN Makan Kolej Pertama, UM). Before I go with my roommet@cotsmate, Wanie, i had sneezing so my hands was dirty la kan for sure. So, i go to the toilet to wash my hand. After that, I went to DM. There is a stairs you know. Hahahaha!!!! Tap tap tap i slowly walk then BEDEBUK!!!!!!!!! Huuuuuuu very hurt la. Dats happen becoz of my slipper thirsty and before that i entered in the toilet where the floor is wet. So, it makes me fell down huuuu...Very unlucky. This is my first time fallen at stairs. I will remember you forever wahai selipar dan tangga!!!!


At 9.30 I think, hmm go to KPS to draw out my money in ASB (PTPTN bile kamu nk masuk). Walk2 la through terminal bus. When time to cross the road I looked la left and right. CAK!!!!!!!!!, the left, whoooooohoooooo a dog with a very closed distance. Huuuuuu wat should I do. I'm so scared you know. Then, I slowly go to the Pakcik2 bus tu. Then, the dog go away. Actually that dog is kind (i Think la). Wah unlucky again. Not enough ke with the stairs. So walking again, I saw the dog very scared to cross the road becoz at the time too many cars on the road. Felt like i wanna help it. But hahahaha are you crazy. U afraid with it but yet u wanna help it hahahaha.


Then I reach to the KPS then go inside the Post Office to draw my money. Oklah I fill the form ASB. Go to counter, HAH!!!!!!!!!!! Hadoi, unlucky again, system ASB down la. Then I frust a little bit. How come it became like that, tired you know jaln kaki. If I have vehicles its ok la. Hmmm okla I accept that. Then, go to the faculty becoz have a group discussion.
Oklah maybe this is a test to me. Allah S.W.T wanted to test me. Ad hikmahnya. So accept jela this unlucky day. Hope it will not happen again. SAKIT wooooo jatuh.


OK DATS ALL I WANNA TELL. HEHEHE TATA EVERYONE. ASSALAMUALAIKUM.


From: Miss Kunyot

Friday, January 7, 2011

Weekends Day

Hari nie 8/1/11 pergi jogging di Taman Tasik Jaya (Amcorp Mall. Rancangan jogging di cni terhasil oleh rumet sy yg tercinta, Amkmal Syahirah Abdullah. Biasanya sy hya jogging di Tasik Varsiti, Universiti Malaya sje. Kami bertolak dlm pukul 7.15 kot dgn berbekal kan roti dan jem coklat yg dibeli di KPS(Kompleks Perdana Siswa.

Sampai di sn along mulakan pembacaannya(die x jog sbb die kene bc,budk LAW maaaa. MissKunyot nie pun warm up la kn....renggang2 smpi terenggang hahaha...kemudian terusla berlari 2 pusingan. Mcm biasala msti ada stop2 ckit. Kene plk nie first time jog dlm sem baru nie. InsyaAllah ni final sem kalo x lmbtla grad....Dh keje t x tau la dpt jog ke x...td ada byk family bwk ank2 jog bestnya...

Dh siap 2 pusingn watlah cool down plk...Pastu mkn sekeping je roti. Sy takot ahahahha(xleh btau,Rahsia). Pastu balik tu kitorg g Stesen U beli nasi kerabu. Rumet sy or lebih dikenali sbg ALONG(bukn along duit tu), die org kelntan. Tu yg suke nasi kerabu smpi sy pun tersuke jgk...

Then, dh smpi bilik(Kolej tercinta)...Bukak facebook jap, pastu baru tulis kt blog nie...oklah nk habiskan di cni sbb nk wat tesis plk(ntah2 bukak youtube tgok korea haha)

Thursday, January 6, 2011

Seorang Wanita Tidak Lari Dari Perasaan Itu..

Ada la satu kes nie...sedih lagi mengayat hati cerita nie...Sy bc satu cerita nie so sy cerita balik nie...

Ada satu psgn suami isteri nie yg baru saje berkahwin. Mereka kawen atas dasar cinta yg mereka bina sewktu belajar di peringkt universiti lg..Stp manusia itu tdk lari dr kelemahan masing2 yg telah diciptakan oleh Allah S.W.T. Psagn ni pun ada byk kelemahan.Si suami jenis cpt jadi emo dan slalu pikir die yg btol dan x suke pujuk si isteri majuk. Boleh dikatakan EGO la si suami nie.

Si isteri plk seorg wanita yg sgt seorg lemah lembut, sopan sontun,x pemarah,pemalu,suke majuk dan akhirnya akan pujuk diri sendiri blk dek kerna si suami x akn memujuknya.

Pada suatu malam, berlaku la pertelingkhn di antra mereka. Psgn ini keluar tok pergi beli nasi bungkus. Sesudah smpi si isteri x mau turun kerana malu disebbkan die pakai baju x proper, muke berminyak sbb baru pakai toner(so x berbedak la muke).Si suami sepatutnya phm keadaan si isteri.


Tapi si suami x mengerti dan telah membuatkan isterinya merajuk dan menangis. Alahai kesiannya si isteri itu...memanglah ini perkara kecik tp bg wanita yg sgt pemalu ini adlh perkra besr buatnya. Selps itu,suami mrh pd isterinya. Malah si suami tdk mencuba lgsg utk memujuk isterinya.


Jadi mcm biasalah, si isteri seorg yg lembut lg penyayang x sanggup utk merajuk kerna syg dan cintanya pd si suami. Makanya si isteri pun memujuk la plk suaminya. Inilah diari hidup si isteri yg bile merajuk akn memujuk plk si suaminya kerna si suami EGO...


Sunnguh tdk adil pd si suami kerna berbuat demikian. Hidup sbg satu psgn suami isteri perlulah utk sm2 memahami dan sm2 mengerti. Sy sgt sedih membaca cerita ni. Harap kisah ini tdk berlaku pd sy. Mudah-mudahan psgn ini akan berbahagia wpun dlm cerita nie mmg diorg dh idop bhgia pun...hahhaa



oklah,smpi cni je sy ingin berkongsi cerita. Sekrg dh berada di tahun akhir final sem membuatkn sy sgt busy...

Assalamualaikum....