CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

LilySlim Weight loss tickers

LilySlim - Personal pictureLilySlim Weight loss tickers

Sarah JM @ Miss KuNyot

Sarah JM @ Miss KuNyot

Saturday, December 11, 2010

MnS~~GENTING Memories



Assalamualaikum....pada ketika ini sy telah mendapat satu keje yg penting iaitu "xde pape keje dan dgn pantasnya mengisi post kat blog". Hahahaha nie memang dh xde kijo nama nya. Nampak tak gmbr kt atas tu, kalo x nmpk, nnti umuq x pnjg haha. Gurau je. Gambar kt atas tu adlh wktu sy pegi double date kt GENTING. So, kat cni adala sy letak sikit beberapa gmbr (edit dulu hoho). Gmbr psgn lagi satu xde dlm nie. Waktu naik Gondola (x tau la btol ke idak nm nya), huhu sgt tinggi dan sejuk sbb kene kabus. Maamin la yg asek ckp sejuk. Sy x sgt sbb hohohoho sy kaku dek kerna gayat naik bnda yg tgi. Dua2 belah tgn nie pegang kerusi kt dlm tu dgn erat skali. Sebelum naik yg nie, kitrg naik yg mcm Kapal Laut hayun2 mcm buaian tu. VIKING kot nm die. Hah, sy x pernh n xde lgsg pengalmn maen2 benda yg menyeramkn nie. Wktu naik tu sy hahahahaha tutup mata terus dan air mata terkeluar sedikit.





Inilah die Maamin. InsyaAllah kalo kami diberi jodoh yg sgt baik, kami akan berkahwin hingga dpt anak dan cucu dan seterusnya. Kitorg main yg mcm kayuh2 tu..huhu x tau la apa namanya. Pakai jacket keselmtn yg busuk nya amat lah teramat. Haishhhh!!!! Tapi kami enjoy.




Inilah sy, SITI SARAH BINTI JAMALUDIN. Sy jgk ada nm samaran (bukan nickname yea). Antaranya ialah; Miss Kunyot, Sarah JM, Cikunyot dan SooYoung(ada 2 maksud:nm sorg artis Korea dlm SNSD dan maksud dlm BI la iaitu sgt muda) hahaha. Waktu kayuh benda nie, kasut sy asek nk tertanggal je. Yelah sbb kasut sy tu terbesar saiz nya hohoho.





Bergmbr2 berposing2 la kan..huhuhu dua2 x pernh g GENTING. Sejuk nya bile ada kabus tebal nie mcm haishhh lagi dasyat dari waktu sy g China ritu. Kene air ckit habiskah hahaha.

Ok lah. Ini saje dr sy yg x berapa rajin menulis. Kt bwh nie sy paparkan sedikit shja gmbr. X larat nk uplad. Hehehe enjoy.....~~~~~~~












Monday, December 6, 2010

Miss Kunyot is Study





MySpace




SARAH@MISS KUNYOT NAK STUDY FOR THE LAST PAPER....VERY2222 GIGIH....GAMBATE!!! AJA2 FIGHTING!!! Daaaaaaaaaaa..............

Saturday, December 4, 2010

Kenduri~~Sunat Si Anak Buah

03/12/10
Pukul 2 tgh hari selepas org lelaki tlh habis solat Jumaat, saya pun bergerak ke umah akak sy yg ke 5. Dgn menaiki komuter ke Seremban maka sampailah di sana. Tidak lama selepas itu akak sy yg ke 3 pun dtg bersama2 anak nye yg sorg muke mcm Cina, sorg Jepun dan sorg KOrea.

Malam tu nk tdo awal sbb sy penat tapi haiyyyaaa anak2 buah tadi kacau la plk. Mula2 Nina nak tdo sm ngn makteh(saya la) nya nie, ok xpe sy ok je. Tapi pastu 2 3 kali sy dah terlelap die panggil, "makteh nak kencing" hahahahaha...penat nya byk kali pulk tu. Pastu dtg pakwe Cina ngn adik Korea, mak teh nk tdo sama. ok masuk la berempat tdo atas satu katil. Pastu tiga2 tu kata, "makteh nak kencing". hahahahahaha apala budak2 nie. Dah tu tiga2 g masuk tandas. Pastu diorg keluar g main tikar ABC, ok seng ckit. Eh tak, datang lagi. Budak Jepun nk air, hai turun la bawah. pastu nek atas balik diorg main tikar getah. Ok apalagi saya masuk bilik dan kunci pintu hahaha. Adala jgk sekali tu diorg ketok tp sy x layan.

04/12/10
Pukul 11 pagi betolak ke umah akak yg pertama sekali. Nak g kenduri kat umahnya la. 28 ritu anaknya sunat, 4hb nie baru wat kendurinya. tp kitorg g umah Tok Bulat dulu, tlg msk kt sn. Sampai2 je sy dh kene garami dan kunyiti ayam KFC(ceh KFC,ayam gorg jela). Pastu baru balik umah kak LOng. Smpi sana plk tlg potg nenas, potg bawang tok dibuat acar. Pastu tlg apa lagi, tolong makan wahahahahhaha....

Malamnya tu baru majlisnya. Sy pakai baju kebaya kakak ke 5(die punya dulu). Pastu dok la men kamera abg(amat). Men bersama2 adik2 tercinta Minah and Mardhiah. Pastu dh siap mkn, adik2 ngn abg balik bersama bapak. Pastu sy ngn kakak no 5 pun balik. Sebab sy nk balik awl, exam ada lagi satu paper huhu.

05/12/10
Pukul 10 kot naek komuter dari Seremban ke KL Sentral. Then, sampaila ke Kolej Kediaman Pertama, Universiti Malaya pada pukul 12 tgh hari. Sampai2 di bilik hmmm k fine...mls nk citer. Ok pastu g makan KFC ngn Maamin. pastu balik. Pastu tdo. Then bangun solat zohor. Then, kat laptop nie la.Ok....out huhu

Monday, October 25, 2010

MY LIFE



Mintak maaf zahir dan batin bapak...makcik....Ni raya 2010 haritu...baju hijau cerah giler...tajam mata bak kata "imam Syafie"...ianya sgt elok





Nie awek hotzs...nielah rumet sy di Kolej Kediaman Pertama, Universiti Malaya dari first year smpi sekrg...nk ngorat...hmmm xleh la





Nielah tuan punya blog misskunyot...mkn mlm kat Seoul Garden tuh...bukan date ngn pakwe yea...ada lagi ngn kwn kosmate ngn kwn kolej...insyaAllah niela future husband die...amin





Tuan punye blog nie berposing maut kat Hangzhou, China..al- maklum lah ini adlh pertm kalinya go to oversea...hahahaha





4 dara pingitan ini shjalah budak pompuan EM(senior yea) yg still dok kat kolej satu nie..


huhu saje je nk promote apa yg berlaku kat UM nie..

Thursday, September 23, 2010

My Weaknesses


Hai semua..ceh gedik la plk. Assalamualaikum semua. Saya harap anda semua ceria slalu dan chat slalu dlm menjalani kehidupan seharian anda. Jika dilihat pada tajuk blog Miss KunYot nie mesti anda semua akn berfikir, "apala kelemahan cik sarah nie kan.." ahahahaha agagagagaga hohohohoho...

Jadi hari nie sy akn cerita la serba sedikit apa Weakness cik Sarah@miss KunYot nie :

1) Jenis x confident slalu - almost evrytin sy x confident. Bukn takat x yakin je, pengecut, penakot, asek risau, cuak memanjang, semuanya ada..Apatah lagi kalo time nak berckp dgn lecturer, nk wat presentation, hohohohoo
2)Cakap slow sgt smpi org len igtkan sy ckp sorg - ha yg nie mslh sy bile berkomunikasi ngn kwn2...Haiyyaa x psl2 kene g kusi batu kang..hahaha

Ok la, sampai cni je..Nnti ada smbungn nyer lagi...Tunggu yea...daaa

Saturday, August 21, 2010

Sayu..hati ini makin sayu

Ramai penghuni2 kat kolej nie balik time weekend...tapi kite nie xleh balik...risaukan ke asemen,thesis,test,bla2.......


Sayu... hati ini makin sayup
Rindu... terkenangkan desa permai
Wajah ayah bonda bermain di mata
Mengajak ku pulang ke desa
Di hari bahagia hari raya


Rindu kat bapak, x sabar nk buke pose ngn bapak kite. Bapak kite ckp kalo bz xpela,xyah la balik...nk raya t balik la...huhu sporting giler kan bapak kite nie..


Rindu juga kat arwah mak. Bebelan nyer sgt sedap tok didengari. Huhu kalo la mak ada lagi, mesti seronok, leh dgr bhsa banjar. Kalo bapak kurg ckp banjar ckit. Al-Fatihah buat mak ku yg tercinta.


Duhai ayah bonda ampunkan anakanda


Sempena nak sambut Hari Raya Aidilfitri nie, saya ingin memohon maaf kpd bapak yg tercinta, arwah mak, mak cik(mak tiri), kak long n family, kak ngah n family, kak de n family, kak anjang, kak andak n family, abg tunggal ku yg satu, adik ku aminah, adik bongsu ku yg plg ku sygi mardhiah.....semoga raya kali ini kite dpt berkumpul bersama..

Tuesday, August 17, 2010

Demam oh Demam

Pada suatu hari iaitu Jumaat petang, Cik A pergi ke pasar menaiki motor bersama adik lelaki nyer. Tibe2 hujan turun dgn lebatnyer. Sebelum mereka pergi, Cik A sempat bertya pd sy, adakah patut die x pegi sebab die sudah berjnji pd adik nyer. Akhirnyer, mereka pun pergi juga. Nak dijadikan ceritanyer, Cik A pun demam malam tu sampai la sekrg. Dh nk dekat 5 hari tau. Demam Cik A nie kejap surut dan kejap panas balik.

Tuan punya blog nie plk, x habis2 batuk berK----.......hmmm dh dua hari penin2 sampi x pegi kls satu hari. Sekrg nie musim demam. Rasanyer sistem imun saya nie dh x kebal kot. Yela setiap hari msti sy ada bersin. Kalo dulu nk bersin nie punyala susah...aigoo aigoo huhuhu

Harap2 rumet sy yg lg sorg iaitu Cik SC@W x berjangkit la yea.

Kesimpulannyer...jdla seorg akak or abg or adik yg baik terhadap family sendiri. Tgok spt Cik A yg sanggup berhujan demi janji pergi pasar malam pd adiknyer yg tercinta.

Semoga Cepat Sembuh Cik A...ahakkkzzzsss

Saturday, August 7, 2010

Maamin Si Penipu yg Comei...

Maamin maamin....hai napelah kamu nie...len kali kalo nk kek ckp jela nak...nie tak....haisshhhhhhh

Al-kisahnyer begini...bulan 5 haritu sy kene g CHINA...integrasi project fakulti punya...so bbrp bulan sblm tu, sy terpksa berjimat duit...bufday maamin plk bulan 3...so oleh krna sy nk jimat duit...maka sy smbut bday die dgn tepung, telur ngn air...

Then, sy jnji pd die nk beli kek lepas sy blk dr CHINA....maka kami pun kuar la date smbil nk sambut bday die ngn kek...malangnyer~~~~~~~~

Maamin kata die x suke kek..sy pun rs mcm nk merajuk time tu...pastu die kata die nk ais krim je...sy pun blnja la aiskrim mcdonald...

Baru2 nie bday Yan kosmate sy...time tu la kantoi mamat nie tipu sy...die kata nk kek Yan jgk..sy pelik la...hrtu kata x suke kek tp nie tibe2 minat kek...bagi luku sebijik br tau ha...hohohoho...

So, 6 Ogos 2010...kami pun pegi la OU...tgok wayang plus smbut bday KEK die tu.....mkn kek Secret Recipe...mhl tu..sekali seumur hidup je sy mmpu blnja mcm nie..

To Maamin...pasnie jgn menipu n berahsia ok...derrr....

ok..off

Friday, August 6, 2010

Thesis oh Thesis...

ok kejap lg kite nk search topic thesis kite..hmmm kene relatekan ngn real estate la plk..cmna nie...adoyaiii nie dh nk msuk week 5...kene hntr research proposal week 7...hmmmm

Ya Allah Ya Tuhanku...berilah hamba mu ini cahaya yg terg tok dpt mencari tajuk thesis nie...Amin....

Weekend yg lepas kite balik umah kak long...kite beli coklat tok anak2 buah kite...nnti nak cari masa tok balik umah akak ke3 pulak..rindu kat mysarah, nina n pijul....

ok...time to off..salam

Sunday, April 4, 2010

Weekend Day...

Pagi...

bangun awal cam biasa pastu tdo balik haha..kul 10 bangun semula n berciap..g makan..then g kuar date..hehehe...tgok wayang citer Clash of Titans..suke sangat pakwe kite tgok cite tu huhu..yg kite nie narnye xleh dgr sound effect yg kuat2 haha..terkejut...tapi bez la..huhu enjoy..thanks my maamin kaka..

pas habis kitorg g mkn..mula2 nk mkn popeye..then sy saje je ckp nk mkn pizza..tup2 mkn jgk pizaa..haha..sbb ada promotion yg murah..so dpt la meras..jenuh jgk nk mkn style org barat nie..nasib baik tak terbang pizza tu..last2...kite suruh pakwe kite potongkan pizaaa hahahahahahahahahaha..........

k smpi di sini je..t kite upload gmbr ek...sekrg xde kabel

Sunday, March 28, 2010

Cis.......geram

cissssss..............penat bgun pagi..dtg awl...lectrer x smpi2 lg nie...adoiiii nak balik x leh sbb ada kls yg kul 11.30 plk..hadoiiiiii

dah la cek umissiweb ada hutang lg RM 265..dlm bank xde duit..kakde br bg tapi tu tok IP..cmn nie..tkkn nk mntk kat bapak...huuuu uwwwaaaaaaaaaaaaaa

harini mmg nasib malang..pdn la mlm td rs x tenang...rs sedey rs mcm ada sometin bad akn happen...

YaAllah..tolonglah hambamu ini...hambamu ini dalam kesempitan wang..huuuuu...amin

Saturday, March 27, 2010

I got U Babe...

Salam.....dah pagi hehe..hari nie bgun pagi bile dgr azan subuh...before dis yg pebenda nm die tah..ala yg mcm pembesar suara kat Blok B nie rosak..tu yg x dgr azan...igtkan kolej nie dh xleh wat azan kuat2...

hehe...dh bgun g la tapau sarapan pagi..nak wat cmn..buah hati x bgun2...hahahahahaha...hmmm pastu oleh krn nak hilgkan ngntok..bukak la emel, fb, download lagu Girls Generation...hehehe

k pastu nie nk bc buku eco sbb ada dpt take home test..huhu nk tau buku nie dr mn..dr main lib UM beb..caya takkk..haha fis time pinjm buku kat ctu..
k la...t sy smbg balik

tatata dari saya Sarah JM@Kunyot

Friday, March 26, 2010

Apa nak jadi...

Hai lah manusia..mengapalah kamu hanya pentingkan diri sendiri...kamu hanya tau menyalahkan org lain tanpa menyedari bahawa kamulah yg salah sebenarnya...

Susahkah untuk menerima buah fikiran serta pendapat dari org lain..kalu asyik fikir bhwa hanya diri kamu shj yg betul, susah la...ada kamu fikir diri kamu tu betul ke tak..mesti takde kan..hmmm dh agak pun...

Lagi satu..bile kamu dh anggap kamu yg betul dan org lain yg slh..dgn diri kamu yg x dpt terima kenyataaN..x dpt terima pendpt org lain..smpi bile2 kamu x akn sedar keslhn kamu..dan smpi bile2 kamu tidak akan geti utk mitak maap..dan smpi bile2 kamu akan berdosa akan KESALAHAN KAMU KEPADA KAMI...

Harap insan yang bergelar MANUSIA akan sedar..hayatilah

Monday, March 22, 2010

Now...and Nite

Hadoyai...nak tau tak..ulon letih bangat..mata dah nak terkatup..hindak guring..tapi xleh..ulon bergawi'..wat asgmnent..

Rasa kada hingkat bahinak..hehehe..tapi sabar ajela..wpun bayut..wat jela slow2..hihi..tibe2 teringat kat bapak..bapak i miss u hehehe...

hmmm...nanti ulon akan begawi jual beg pulak..sapa nak beli btau yea..nak kumpul duit g China...amun nam g China..hahahaha

ayooo narnya ulon saje try writing in Bahasa Ibunda..hihi harap btul..

k smpi di sini sajelah..tata

kat bawah nie ada sajak dalam bhsa banjar...hayatilah

Tungkaran Kadada Lagi

Bahari kasitu pang kami mandian
Diyang Galoh batatapasan
Papagian ari hudah baurang
Batajak tihang kayu ramuan pirut pirut
Balantai paring babalah dua
Jarang jarang
Bagagamat amun bajalan luko tabarusuk
Panjang parak sabalah malintang sungai
Takuliling banta mambari takutan
Punggur ara tuha ganal di higa nya
Basangkutan cuntang, cicibukan hagan bakubui
Disasala lubang basumpal burus awan sabun
Hagan mandi
Hagan tatapasan
Mancarunung banyunya amun pasang
Bahari kasitu pang kami patang2
Maunjun patung, saluang kacapisan
Sasakali taulihi lundu awan sangiringan
Higa mahiga parupuk liut liut ditampur angin
Babunyi rami amun sunyi
Ludus jalannya hagan kalaluan
Tungkaran
Naung haja disitu
Di bawah rampun ara ganal liar
Bajurai jurai akarnya
Hagan piruhutan kakanakan
Baayun ayun tinggi tajun bacabur
Bahari kada sunyi tungkaran nintu
Barucau haja kukulaan
Barami rami mamandiran
Kuya manguya kahidupan saharian
Hahalolong amun ada Utuh nang cakah banyanyi
Hilum hiluman Diyang mandi bakamban
Bilang asa bagantar bumi
Mangguroh amun timpil lalu
Tungkaran
Banyak haja ganangan kita
Hahanyaran ni aku kasitu
Bailang
Tagah kadada lagi mahantas handak kasitu
Kada baurang lagi… ranai riip
Rupa rupanya
Tungkaran nintu kadada lagi

Thursday, March 18, 2010

Comparison Method

COMPARISON METHOD..ngeheeee


Gambar di atas merupakan "Subject Property" yang bernama Sarah JM@Kunyot. Details mengenai SP ini dinyatakan spt di bawah :


BDAY : yg ke 20
TEMPAT DISAMBUT : pigeon hole, KK1
DISAMBUT DENGAN : kek yang mahal harganya



Gambar di atas merupakan "Comparable 1" yang bernama Maamin Kaka@Villa. Details mengenai C1 ini dinyatakan spt di bawah :


BDAY : 21
TEMPAT DISAMBUT : di pondok berdekatan dgn rumah Master, KK1
DISAMBUT DENGAN : tepung, telur, air..


So mari kite wat adjusment...hehehe


Actually, nie gmbr bday sy yg ke20 ngn bday balak sy yg ke21 hehe..saje je nk rewind balik..kat bawah nie sy bubuh gmbr lg..tgok la yea..pastu korg adjust la brp % nak bagi..